Aparaadid käes

14. aprill 2021 | Prindi

Olen nüüd juba saanud uusi kuuldeaparaate kasutada 3 nädalat. See on parasaeg arusaamiseks kas otsus oli õige. Mulle isiklikult tundub, et ma kuulen paremini, ei ole enam nii kõrvale jääja. Saan sõnadest tunduvalt paremini aru. Algul muidugi võttis veidi aega aparaatidega harjumisega. Uued kuuldeaparaadid on kindlasti suur samm edasi. Esiteks just sellepärast, et need on tunduvalt väiksemad ja mugavamad kui eelmised. Ma esmakordselt kasutan standardotsakut mitte individuaalset. Paljud audiometristid ütlesid, et mulle ei sobi, aga neil oli ka õigus, nende omad ei sobinudki. Leidsin siiski paljude valikute seast selle mis on just minu jaoks parim. Tean, et see mis mulle sobib ei pruugi sinule kallis lugeja sobida, seetõttu ma pean siiski nõudma, et sa prooviks vähemalt kolme erineva kuulmiskeskuse kuuldeaparaate.

Mulle meeldis kuulmiskeskustes käies see, et ma sain palju targemaks kuulmisvaldkonna osas ning edastasin ka kuulmiskeskustele võimalikult palju tähelepanekuid ja kogemusi ning arvamusi.

Huvitav muidugi on see, et kui ma sain uued aparaadid siis kuuljad olid siiski ikkagi veidi pahased, et ma siiski kõikidest nende sõnadest ei pruugi aru saada. Sa ikka ei kuule? Olgu see on midagi uut, varem ma lihtsalt ei kuulnud peaaegu enam mitte kui midagi aga usun, et mu olukord on tunduvalt paranenud.

Muidugi tahaks loota, et inimesed õpiks paremini rääkima, peab neile mainima aegajalt Et sa ei oska ikka veel normaalselt rääkida?

 

Tervitades, Mallori

Kirjuta kommentaar