Töövõime hindamise ootuses

20. märts 2021 | Prindi

Praeguseks on möödunud mu avalduse esitamisest kuu ja nädal peale, Töötukassa spetsialistidel on võimalik seda veel terve nädal hinnata.  Tegin avalduse e-töötukassa kaudu, hea mugav oli teha. Eelmine kord läks hindamisega aega 2 nädalat ja kuuldavasti mõnel lausa kolm päeva, siis on väga raske mõista, miks praegu nii kaua aega läheb. Helistades Töötukassasse öeldi, et neil on aega vaadata läbi tervelt 30 tööpäeva, see tähendab et nädalavahetusi ei arvestata. Seega kui avalduse tegin 13 veebruar, siis vastuse saan 26 märtsiks. Päris pikk-pikk aeg. Tehke oma avaldused kohe ära kui kirja saate, et on vaja teha. Ettevalmisus peab olema ka korralik.

Vahepeal muidugi ise midagi teha ära ei anna. Ma kahjuks ei saa öelda ka seda, et mu kuulmine paranenud oleks. Ikka stabiilselt kehvapoolne, eriti masendav on see, et kuulmistestide järgi on mul kuulmine parem kui mõnel teisel, kuid kuulmekäikude eripära tõttu on see ikka väga kõikuv. Tihti tuleb käia kõrvu vaigust puhastamas, kuna kuulmekäigud on väga kitsad ja tihti on vaik või niiskus ees.

Olin eelmine aasta pikalt ka töötu. Koroona leviku ajal ei olnud kuhugi mõtet tormata, samas praegune olukord on kordades hullemaks läinud.

Ahjaa räägin siis vahepeal kandideerimistest ja tööst ka. Kandideerimisi on olnud hulgi ja mõnel vestlusel olen ka käinud. Kõige enam pööratakse tähelepanu just vaegkuulmisele. Ettevõtjad pole väga varmad vaegkuuljat tööle võtma. Mõnes kohas on otse öeldud, et sorry kuulmine on selles töös tähtis. Nagu päriselt ei oska ettevõtjad vaegkuuljatega midagi peale hakata? Õnneks 2021 aasta alguses leidsin normaalse töö, mis aitab ära elada.

Muidugi võin öelda ka seda, et oma vanade kuuldeaparaatidega arvasin, et kuulen 30% jutust, aga enamikel töövestlustel on inimestel maskid ees ja kuulen heal juhul 0-10%. Põhimõtteliselt pole nagu mõtetki minuga rääkida kui ma veel vanade kuuldeaparaatidega olen. Uutest aparaatidest räägin kui need käes on, ehk ennem kirjutan veel sellest protsessist.

Tegelikult vist polegi ennem uuele töövestlusele minna kui uued aparaadid käes pole. Masendav mis, aga selline elu vaegkuuljal on. Ja süsteemist ka ei pruugi alati kasu olla, elad ootuses, kas saad või ei saa ja kui ei saa siis mis edasi?

 

Mallori

Kirjuta kommentaar