Bernafon -Kõrva-Nina-Kurguhaiguste Kliinik

10. detsember 2020 | Prindi

Mäletan, et käisin aastaid tagasi ka varem seal, et aparaati proovida kuid öeldi, et kui oled ennem kandnud Siemensi (Signia) aparaati siis Bernafon ei pruugi sobida. Seekord ma punnisin nii kaua kuni sain kuulmistesti ja aparaadi proovimise ka (esimesel korral aparaati polnud anda aga 2 nädalat hiljem sain neid õnneks proovida.

Kuigi läksin eelarvamusega, et mulle need aparaadid ei sobi oli hoopis kogemus, esimesest hetkest üllavtav. Ma kuulsin nendega väga hästi lausa nii hästi, et esimesel kasutamisel tundsin, et need on kõige paremad mis mul olnud on. Siis juba ootasin millal kodust välja saaks, et neid mujal ka proovida. Õnneks oi nädalavahetusel maal käik ja seal inimesi ikka jagus ja sai ka päris hea kogemuse. Aparaadid on head aga minu kuulmekäik on väga väga kitsas ja otsakud kõrvas ei olnud eriti head. Pandi küll kõige väiksem mis sai panna aga jah kahjuks mida põhja poole ma neid lükkasin, seda imelikum tunne kõrva tekkis (nagu oleks lukus). Seega kandsin neid nii, et ainult ots oli sees. Kindlasti parimat tulemust sedaviisi ei saanud.

Kuid jah sellega kummutasin fakti, et Bernafonid on kehvad. Ei ole kehvad, väga head aparaadid on! Soovitan kindlasti ka teistel proovida neid, ka nendel kes kannavad oticone, väga sarnased on, kuid minu kõrv nautis Bernafoni rohkem kui Oticoni. Muidugi kõik lisad on sellel Bernafonil ka olemas mida vaegkuuljal tarvis läheb. Seega kindlasti proovige ka neid ja te üllatute  vähemalt ma loodan arvestades minu kogemust.

Kokkuvõttes on mul isegi heameel, et ma jõudsin kõik Tallinna kuulmiskeskused läbi käia ja kõik aparaadid ära proovida. Läks küll väga palju aega kogu see ettevõtmine, umbes 4 kuud ja kindlasti võiks sellega arvestada. Sest aparaate antakse proovida kas 1 või 2 nädalaks olenevalt kohast.

Seega proovige neid kõike:

Resound

Oticon

Signia

Phonak

Starkey

Bernafon

Aga mida siis eelistada, kas Oticoni, Signiat või midagi muud? Vot siin ongi see, et te peate ise arusaama millistega te kõige paremini kuulete. Neid kes veel testimas käivad on peale minu veel üsna palju, kõigil neil on erinev arvamus ja tulemus, igaüks eelistab midagi muud kui varem proovitu või siis võrdluss üksteisega ikka erinevat marki. Kuuldeaparaat peab sobima esimesest hetkest, peab olema kõrvas hea ja ka kuuldavus parem kui vanal aparaadil või mõnel teisel, mida oled juba proovinud või proovimas.

Aga mida ma valisin, seda ma siin välja ütlema ei hakka. Kuid ühtesi aparaate, mis mulle sobisin läksin veel kord proovima, et olla päris kindel ja kui need kõrva panin, siis olin jõudnud oma valiku lõpuni. Seega 2 nädalat saan neid veel testida ja siis on tarvis juba need soetada.

Mallori

Kirjuta kommentaar