Signia aparaadid tulevikust

2. november 2020 | Prindi

Kui signia aparaate Audomedi proovima läksin siis oli mu üllatus suur, et pakuti väga omapäraseid oakujulisi ilma nuppudeta aparaate. Päris naljakad ja teistsugused nägid välja küll. Samas olid nad kõige diskreetsemad aparaadid üldse mida ma näinud olen. Ning muidugi olid need ressiiveriga, hea vupsti kõrga panna. Oma väiksuse kohta olid need üsna piklikud ning kaalupoolest isegi veidi raskemad kui oodanud oleks. Muidugi me räägime grammidest ning seda ei pane üldse tähele.

Näete ise, Signia reklaamib kuuldeaparaate tuulutusavadega.

Kuna aparaadid olid tulevikust siis ka ilma patareideta vaid akuga, ning laadija oli ka super äge nagu airpods. Kuuldavus muidugi oli ka superlahe. Ma kohe ütlesin ka, et ma ei taha kinniste varjudega otsakuid, et ma eelistan õhutusavadega. Ma muidugi sain pahandada, et miks ma neid tahan, et kuuldavus on ka ilma nendetagi hea ja ma ei saa liikmetele rääkida, et proovige seda või toda otsakut. Kõigile ikka läheb ikkagi selline otsak, mis peab sobima antud aparaatidega ja kõrvad ning kuulmekäigud on kõigil erinevad ka. Ma muidugi vabandasin, et ma noh lihtsalt näitasin, et kuulmiskeskustes on otsakute valikuid palju erinevaid. Muidgi kui kuuldeaparaate valite siis kindlasti võtke ikka indivuduaalotsakutega kuna need on tehtud spetsiaalselt teie kõrva järgi ning peaks teile kõige paremini sobima. Õnneks on iga aasta 1 x võimalus uued otsakud lasta teha ja seda võimalust peaks kindlasti ka kasutama, kuna otsakud vananevad üpris kiiresti ning ajajooksul tekivad neisse ka mikromõrad, bakterid jms.

Selle laadijaga saab neid vähemalt 1 x ikka laadida ilma vooluvõrguta. Samas kui kardate akudega hätta jäämist, siis saate valida ka aparaadid millele lähevad patareid, ning need peaks olema sama head  (kinnitada ei saa kuna proovinud pole). Aga head aparaadid on need ikka ning see, et laadija on väga hea hoidik siis on kindel, et tuleb harjumus neid õhtul sinna ka panna ning sealt neid ka hommikul täislaetuna leida. Ja mis hea, et ei ole patareidega jamamist.

Ma olen kuuldeaparaate kandnud 10 aastat ja mul oli üpris raske arusaada miks aparaatidelt nupud kaotati. Õnneks noortel on lihtsam sellistega harjuda. Kuulmiskeskuses sain teada ka seda, et sama sisuga aparaate koos nuppudega on neil pakkuda ka. Kahjuks tookord ma neid ei näinud ja proovida ei saanud kuna jah soovisin ju ise tipptehnoloogiat proovida.

App on ka veidi arenenud võrreldes Siemensi äpiga.

Praegu võin küll öelda, et minu puhul on väga suur vahe kas kasutan oma vanu või demo aparaate. Ütleme, et kuuldavuse vahekord on  vanade puhul 0-40 % heal juhul isegi 80%  ning demoaparaatide puhul pigem alates 70% kuni 90% ni, heal juhul isegi 99%.

Akuga kuuldeaparaatide puhul ma kardan kõige rohkem pigem seda, et akudel on garantii aeg 1 aasta ja aparaadid võtame ikka 4-5 aastaks. Samas väidetakse, et nendega pole muret, samas  kui nad alles välja on tulnud siis ei tea kas 5 aasstast kogemust kuskil saada on?

Kui aparaadid said ära katsatatud siis uurisin, et miks Audiomed ei peaklaami Phonak kuuldeaparaate, siis pidi see veidi teine teema olema, ma täpselt aru ei saanud aga õnneks sain neid ka kohe proovida aga sellest tuleb järgmine jutt.

 

Mallori

Kirjuta kommentaar