Eesti Vaegkuuljate Liit andis auhinna “Selge kõneleja 2013” tiitli Mihkel Kärmasele!

23. mai 2013 | Prindi

Eile käisid Uno Taimla ja Külliki Bode ERR-is, selle käigu kohta on uudisteklipp siin: http://uudised.err.ee/index.php?06279727

Kuna järgmisel aastal valime taaskord kõige selgema kõneleja, siis palume, et te jälgiksite saatetegijate diktsiooni ja kõnest arusaadavust ka edaspidi. Loodame, et sellega motiveerime neid selgemini kõnelema.

Uudis ERR kodulehel on selline:
Eesti Vaegkuuljate Liit andis ETV saate “Pealtnägija” saatejuhile Mihkel Kärmasele üle täna auhinna, millega tunnistati Kärmas selgema diktsiooniga ja populaarsemaks teletegijaks.

Auhinna andsid üle liidu esimees Uno Taimla ja juhatuse liige Külliki Bode. “Mõned kuud tagasi tegime me üle-eestilise küsitluse, kuidas ollakse rahul telesaadetega. Sealt selgus, et inimesed, kes ei kuule või kuulevad halvasti, peavad väga lugu telesaate diktorist, kelle kõnest on kergem aru saada. Nii suu pealt lugemisega, kui ka häälega kuulamisega. Me mõtlesime ka, et selline stimuleerimine paneks mõtlema ka teisi telesaate tegijaid,” ütles Taimla auhinda üle andes.

Mihkel Kärmas ütles ERR-i uudisteportaalile, et selline tunnustus tuli temale üsna ootamatult. “Ma pean pattu tunnistama, et ma ei teadnud üldse, et selline hääletus või konkurss toimub ja siis kui mulle sellest teada anti, et mind on valitud selliseks kõige selgemaks kõnelejaks, siis tuli see tõesti nagu välk selgest taevast,” rääkis Kärmas.

“Loomulikult on tore, kui inimesed tulevad ja toovad sulle raamitud diplomi. Vähemasti on need inimesed sinu peale mõelnud ja võtnud vaevaks sinu poolt hääl anda. Kes saaks selle üle kurvastada,” lisas ta.
Vaegkuuljate liit tähistas hiljuti oma 20. tegevusaastat. Selge diktsiooniga teletegijat on liidul plaanis tunnustada ka järgmisel aastal.

Kirjuta kommentaar